Film og serier i 2015

For det første velkommen til 2015!

2014 var et været et rigtigt godt år for fans af den apokalyptiske genre. Vi er blev forkælet med både serier og film, og langt størstedelen var faktisk været rigtig gode. Men det slutter heldigvis ikke lige med det samme, 2015 ser ud til at være endnu en år der byder rigtig mange fede oplevelser, og gensyn med nogle af “genren” mest elskede personligheder. Herunder har vi samlet 14 oplevelser på både den store og lille skærm som i kan glæde jer til, og vi kigger også så småt ind i fremtiden og giver et bud på hvad der kommer i 2016.

Film

Mad Max: Fury Road
Vi kan lige så godt starte med det bedste. I 2015 får vi endelig lov til at se den nye film i Mad Max Franchisen! Mad Max: Fury Road skulle komme i de danske biografer 14. maj her og med de to hovedroller spillet af Tom Hardy og Charlize Theron er forventninger sky-høje. Den seneste trailer har bestemt heller ikke gjort ventetiden nemmere, og George Miller forventes at have skabt en ny aktion-klassiker.

Terminator: Genisys
Som om det ikke var nok med et gensyn med Mad Max i 2015 så kommer selveste Terminator også tilbage på den store skærm. Terminator Salvation fik ikke den bedste modtagelse da den udkom i 2009, så holdningerne til den nye film er også rimelig blandende. Den nye film bliver et virvar af tidsrejser og referencer til de andre film i serien, men vigtigst af alt så er Arnold tilbage i rollen som The Terminator. Filmen skulle komme til Danmark i starten af sommeren, og vi kan godt forvente at se den i både 2D og 3D.

Avengers: Age of Ultron
Er man til superhelte kan man godt begynde at glæde sig til de næste par år. Flere nye film kommer nemlig til at dominere biograferne, ikke mindst Ant-Man (2015) og Batman v Superman: Dawn of Justice (2016). Men den eneste superhelte film der har lidt apokalyptisk over sig ser ud til at blive Avengers: Age of Ultron. Filmen bliver en opføljer til den første film fra 2012, og hele holdet vender tilbage for at bekæmpe den ultimative ondskab, en kunstig intelligens der er opsat på at udslette menneskeligheden.

San Andreas
San Andreas ser ud til at blive en rigtig katastrofe-film når de er bedst. Hovedpersonen Ray skal spilles af Dwayne Johnson (The Rock), og filmens plot handler om et altødelæggende jordskælv der rammer USA’s østkyst. Filmen skulle kommer i de danske biografer til sommer i både 2D og 3D.

The Hunger Games: Mockingjay – Part 2
Endelig er der begyndt at ske nogle virkelig fede ting i Hunger Games universet, og på trods af en lidt sløv del 1 glæder de fleste både anmeldere og fans til sig den store afslutning som kommer i efteråret 2015. Filmen er anden del af den sidste bog i serien og ifølge Lionsgate har de gemt de bedste til sidst. Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Robert Knepper, Elizabeth Banks, Julianne Moore og ikke mindst Philip Seymour Hoffman (som desværre gik bort tidligere i år) vender selvfølgelig alle tilbage.

Monsters: Dark Continent
Anden film i denne serie var oprindelig sat til at udkomme i 2014 og var derfor også på vores “nytårs-liste” sidste år, men det blev kun til enkelt film-festival i England og den store udgivelse kommer derfor først i 2015. Monstrene fra den første film har nu spredt sig til det meste af Jorden, og militæret er blevet sat ind for at bekæmpe dem. Historien kommer til at følge amerikansk soldat der leder efter en forsvundet kamerat.

The Phoenix Project
I starten af året kommer filmen The Phoenix Project der har holdt sig lidt under radaren. Filmen handler om fire forskere der opfinder en maskine der kan genoplive døde organismer, en opfindelse der selvfølgelig har enormt potentiale for både godt og ondt. Men forskningen går ikke helt osm planlagt og de fire må indse at de måske har startet noget de ikke kan stoppe. Filmen kommer til USA i januar og jeg forventer at vi rimelig hurtigt kommer til at se den på DVD og eller Netflix her hjemme.

Z for Zachariah
Endnu en romantisk post-apokalyptisk film rammer Danmark i 2015. Z for Zachariah handler om en kvinde og to mænd som er de eneste overlevende efter en altødelæggende katastrofe på Jorden. Et trekantsdrama opstår da begge mænd udvikler følelser for kvinden og det er ikke nemt når man er de eneste mennesker tilbage. Hovedrollen spilles af Margot Robbie kendt fra blandt andet Wolf of Wall Street, mens de to mænd spilles af henholdvis Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) og Chris Pine (de nye Star Trek Film)

Hjem/Home
Sidste gang Jorden gik under på en så bedårende måde var i Wall-E fra 2008. Næste kommer animationsfilmen “Hjem” (Home) til biograferne. Jorden bliver overtaget af en alien-race der går under navnet Boov der faktisk mener de gør menneskeligheden en tjeneste, en pige er dog ikke helt enig, og sammen med en alien der går under navnet “Oh” flygter de. Traileren er sød og vi forventer en sikker vinder for børnefamilier.

Serier

The Walking Dead sæson 5 og 6
The Walking Dead sæson 5 er allerede halvt færdig i USA, men i Danmark har vi måttet vente denne måned (januar) før DR3 begynder at sende den. Hvis man tror på anmelderne kan vi forvente en af de bedste sæsoner til dato, og der vil blive rigeligt med både aktion, tårer og zombier. Når vi rammer efteråret forventes det at sæson 6 starter i USA, men vi skal nok vente til starten af 2016 før vi får den at se på dansk tv.

The Walking Dead spin-off serie
2015 bliver også året hvor vi kommer til at se en helt ny The Walking Dead serie. Ifølge rygterne (via E-Online) kommer serien til at foregå i Los Angeles og vil foregår i starten af zombie-apokalypsen. Vi kommer til at følge en helt ny gruppe med skuespillerinden Kim Dickens i hovedrollen som en tidligere skolelærer der forsøger at beskytte sine børn. Vi har endnu ikke hørt noget omkring præcis hvornår serien starter og om DR eller en anden dansk kanal vil sende den.

12 Monkeys: The Series
Tv serien basseret på La Jetée (1962) skulle oprindeligt været komme på de små skærme i 2014 men den ser ud til at være blevet udsat med et par måneder. Om det er de negative kommentarer efter den første trailer eller andre ting der har rykket datoen er ukendt, men for at være ærlig er det ikke en serie vi forventer os meget af. Det ser ud til at vi får en billig “serie-version” af filmen fra 1995, og med mindre der tilføjer mange nye elementer bliver det nok lidt langtrukkent.

The Last Man on Earth
Er en kommende kommedie-serie med Will Forte i hovedrollen som den sidste man på Jorden. Navnet er Phil Miller og han kede sig, det er nemlig slet ikke så sjovt at være helt alene som man skulle tro. Allerhelst vil han gerne møde en kvinde der kan forsøde han tilværelse lidt og han rejser USA rundt i hans RV for at finde hende. Serien skulle komme til FOX engang i 2015.

The Strain Sæson 2
Første sæson af The Strain var ganske underholdende og det var derfor ikke en overraskelse at FX har valgt at forny med en sæson 2. Optaglserne skulle allerede være i gang, og de fleste skuespillere fra første sæson har også bekræftet at de vender tilbage til deres roller. Ligesom første sæson bliver det Guillermo del Toro der kommer til at stå bag sæsonen, og da han er med-forfatter på romanerne serien er basseret på er det jo ganske forståeligt.

2016 byder også på godter

The Purge 3
Efter den overraskende succes som The Purge og The Purge: Anarki havde er det ikke en overraskelse at det mere eller mindre er godkendt at holdet bag de to føste film skal lave endnu en film i det dystopiske univers. Der er endnu ingen rigtige nyheder om filmen, og selvom IMDB har skrevet af den skulle komme i 2015 tror jeg mere på at vi for at den at se 2016. Handlingen kommer nok til at følge nogle af de karakterer der blev introduceret i The Purge: Anarki og vil mulighvis slutte “historien” på en eller anden måde.

Resident Evil
Oprindelig skulle den (efter planen) sidste Resident Evil film med titlen “Resident Evil: The Final Chapter” have været i biograferne allerede i 2014, men hovedpersonen Alice spillet af Milla Jovovich er gået hen og er blevet gravid, og de ener ikke at “graviditet og zombie drab er den bedste kombination” (kilde), jeg er nu ikke helt enig og tror vi kunne have fået en fed film ud af det. Men The Final Chapter er altså blevet udsat og forventes frst io biograferne i 2016.

Flere aber
En af sommerens helt store blockbuster hits var Matt Reeves’ Dawn of the planet of the Apes, og det er da heller ikke nogen hemmelighed at de to første film var tænkt som starten på en ny franchise. Den næste film i serien har endnu ingen titel men rygterne siger vi får det at se en gang i 2016. Reeves vender tilbage som instruktør og manuskriptet bliver skrevet ah ham sammen med Mark Bomback.

Iron Sky The Coming Race
Nazi komedien Iron Sky blev en overraskende kæmpe succes i 2012 og lige siden har der været rygter om en to’er. Disse rygter blev bekræftet tidligere i år med en Indigogo kampagne hvis mål var at samle en halv million dollars til en til ny filmen med titlen Iron Sky The Coming Race. SOm det ser ud nu mangler de stadig 50.000$ for at nå deres mål, men mon ikke de finder de penge et sted. Filmen skulle udkomme i 2016.

Er der noget vi har glemt, eller har du en kommentar til hvilken film eller serie du glæder dig mest til? Så smid en kommentar…