Flot fan-film baseret på tegneserien Y: The Last Man

Posted: 23. april 2015 by Jakob, Apokalyptisk in Film, Gratis, Tegneserie
Tags: , , , , , , ,

y the last man rising fan film 2012

Y: The Last Man er post-apokalyptisk tegneserie som de fleste fans af genren kender. Der har flere gange været snak om både film og serier basseret på serien men indtil videre er denne fan film (fra 2012) nok det nærmeste vi kommer på at se denne historie på det store lærred.

I Y: The Last Man fra DC Comics/ Vertigo har en mystisk virus udryddet alle mennesker på planeten, og kvinderne er overladt til samle stumperne af samfundet op. Den eneste overlevende mand er den flabbede Yorick, en amatør tryllekunstner, og han er nøglen til den fortsatte overlevelse af den menneskelige race. Special Agent 355 får til opgave at beskytte sit liv for enhver pris, et job der viser sig ikke at være så nemt som det lyder.

Fan filmen med titlen Y: The Last Man Rising er baseret på starten af det første tegneserie hæfte, og man må sige de har gjort det rigtig godt. Filmen er lavet af IGN and Drake 1129 Productions og de har endda formået at få en halv kendt skuespillerinde med i form af Vida Guerra der spiller amazon kvinden Roxy. Har du endnu ikke hørt om serien er denne 20 minutters kort-film en rigtig god introduktion, men jeg advarer dig – du bliver skuffet over at der ikke er en hel film som du kan se senere.

Advertisements
Kommentarer
  1. Henning siger:

    Lisså godt som noget der bliver sprøjtet ud af Hollywood – og advarslen om mulighed for skuffelse er berettiget. Jeg kender intet til “Y” – før nu, altså – men der er da klart noget at komme efter. Nøgternt set er præmissen hul i hovedet, men ikke mere end zombier eller godzillaer, men det er til gengæld forfriskende at se kvinder slå lige så godt på tæven som mænd ellers plejer at stå for.
    Jeg kan ikke helt slippe, at der hviler noget vist misogynt over filmen, men så skal man vel også til at se på om 007 er mandschauvenistisk – og det er han.
    Der må være en eller anden kobling til Shakespeare – man hedder ikke “Yorick” for sjov, og tillad mig at minde om at Yorick er en nar, der arbejdede ved Hamlets afdøde fars hof. Det er der hvor Hamlet tager et kranie i hånden – men det er absolut ikke i forbindelse med “to be or not to be”- monologen, selvom det ofte bliver fremstillet sådan. Jeg tror sætningen lyder: “Alas Yorick, I knew him so well”. Og aben, Ampersand – ampersand er “&” – (“Og”). Et ret flabet svar på enhver kritik.
    Så alt i alt: – yderst inspirerende lille films-snas, og en opfordring til at kigge nogle tegneserier. Top-dollar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s