Prepping er normalt noget man forbinder med bestemte typer af mennesker. Den stereotype fordom fremmaner et billede af en langskægget, PTSD-ramt veteran, der har købt en farm i udkants-USA, hvor han laver hjemmebrændt, graver faldgruber og i øvrigt bruger sin tid på at oliere sit arsenal af skydevåben. I samme ende af skalaen, om end tættere på bunden, finder man den apatiske hjemløse der slider fortovene op. Skiltet han knuger i sine frostbidte hænder deklamerer i versaller at “ENDEN ER NÆR!”
Men ingen påstår at prepping kun er for de fattige. Det er vel egentlig dem med mest at miste, der burde være bedst forberedt. De rige har dog præsteret at holde sig ude af mediernes søgelys og popkulturens lukkede rammer, men det betyder jo ikke, at der ikke er et marked for paranoide velhavere. Vi har derfor – service-mindede som vi er – forfattet en indkøbsseddel med ting man bare ikke kan undvære, uafhængigt af prisen. Vi starter i den billige ende hvor de fleste kan være med.
Personlig beskyttelse: 125-14.700 kroner
Når man bevæger sig gennem ødemarken kan man ikke være for forsigtig. Farerne lurer overalt! Derfor er det vigtigt at være garderet, men da vi ikke ved hvordan jorden går under, og det er svært at sikre sig imod alle eventualiteter, har vi valgt en relativt god all-around-løsning. Det amerikanske firma Galls laver nogle af verdens bedste moderne rustninger, og deres Point Blank-serie er populær blandt urobetjente i hele verden. Den er en såkaldt IIIA-vest, hvilket vil sige at den er effektiv mod 9mm- og magnum 44-beskydning. Med biceps-udbyggelser, skridtbeskytter, kevlarkrave, sikkerhedsbriller og hjelm beløber rustningen sig til omring 14.700 kroner. Den kan forstærkes yderligere med skudsikre plader, men så bliver den nok for klodset til længere tids brug. Er man fanget i en zombie-apokalypse og satser på bevægelighed frem for polstring (hvilket nok er anbefalelsesværdigt), har vi fundet disse smarte kevlar-armhylstre fra Revco Industries til kun 125 kroner. De er designet til svejsere, men burde kunne modstå et zombiebid.
Angreb og indbrud: 500-2.400 kroner
Gerber producerer værktøj og knive, og er nok mest kendt for deres Apocalypse Kit, der bruges flittigt i The Walking Dead. Det er dog en kende bøvlet at fare rundt med en hel samling af dolke, machetter og underligt udformede dimser, men det har firmaet heldigvis selv rådet bod på. Gerbers Downrange Tomahawk er et multitool i overstørrelse, der kombinerer en økse, en hammer og et brækjern. Med den medfølgende skede vejer den kun lidt over et kilo, og er derfor enormt nem at have med rundt. Til gengæld koster den 2.400 kroner, men de penge kan du jo alligevel ikke bruge til noget når civilisationen ikke virker mere. Som en værdig kompagnon til Tomahawken anbefaler vi en SOG E37SN-CP SEAL PUP ELITE.
Bag dette fyndige og overskuelige navn gemmer sig en af verdens bedste nærkampsknive. Den er Navy Seals udvalgte feltkniv, og er utroligt pålidelig – den er blandt andet testet ved at lade den ligge i saltvand i to uger, uden den rustede. Sådan en kan erhverves for små 500 kroner på Amazon, og er lovlig at eje i Danmark.
Lydløs afstandskamp: Fra 2.350 kroner
Den danske lovgivning kommer også i spil når man som whiskybælteindbygger skal opbygge sit forsvar mod de sultne horder, der vil røve ens vinkælder. Naturligvis har man nok råd til klækkelige bestikkelser, og man ejer antageligvis også adskillige lovlige Holland & Holland-jagtvåben, men vi er nødt til at sørge for at alle kan deltage. Det kan de med en Cressi Geronimo Elite Mimetic-harpun. Geronimo er en superkraftig harpun, der ikke vejer noget. Den er ikke baseret på lufttryk, men på elastikker, og er derfor et af de mest lydløse afstandsvåben man kan forestille sig. Harpuner er svære at ramme med, men til gengæld ret ødelæggende når man rammer. Som landvåben er den mest anvendelig til seek and destroy-kamp, hvor man kun behøver ét skud. Uden tilkøb af ekstra elastikker, spyd og ekstraudstyr koster sådan en svend 2.350 kroner.
Transport på den hårde måde: 3.6 millioner
Det er her vi begynder at sortere fattigrøvene fra for alvor. I en post-apokalyptisk verden kan selv en tur ned ad Strandvejen være en prøvelse, og intet er godt nok for den der ønsker at overleve og har råd til at investere i en luksuriøs kampvogn. Det er lige netop hvad Terradyne har bygget. Terradynes Gurkha RPV er bygget på et Ford-chassis, men der er meget langt fra din onkels Mondeo til denne uhyrlige blanding af Batmobil og landgående panserkrydser. Gurkhaen modstår uden de store vanskeligheder enhver form for håndildvåben, granater og endda .50 kaliber ammunition, der ellers er beregnet til at gå gennem panser. Den er fyldt med smarte features, som skudlågen i taget og de punkterfri dæk. Naturligvis er den terrængående og afhængigt af hvilken model du vælger kan bæstet huse 12 passagerer. Al panseret bevirker dog at dens tophastighed er nede på omkring 110 km/t,fordi den vejer over seks tons, så man skal ikke have alt for travlt. Med en vægtafgift der kunne ruinere kongehuset og en startpris i hjemlandet, Canada, på næsten to millioner kroner er Gurkhaen ikke nogen lille investering. Med indregistrering i Danmark beløber uhyret sig til omkring 3.6 millioner kroner, så vidt vi kan regne ud.
Safe House: Pris ukendt.
Arkitektfirmaer får nogle gange nogle mystiske opgaver. En af disse blev til KWK Promes berømte Safe House, der befinder sig et sted i Polen – man må forestille sig at den anonyme ejer ved at 70 år uden en invasion er at gå langt over tiden. Safe House er den ultimative blanding af syndig luksus og formidabelt forsvar. Huset er opført i armeret beton og kan lukke sig totalt om sig selv. Hydrauliske systemer sørger for at huset kan åbnes helt eller delvist, og i udslået tilstand ligner det enhver autokratisk rigmands våde drøm om et funkisbyggeri. Panoramavinduerne er skudsikre og den eneste vej ind er gennem en muromkranset forgård der kan lukkes inde fra selve huset. Efter forgården skal indtrængere ind i en sidebygning og krydse en mekanisk vindebro på første sal for at komme ind i huset. Safe House er udstyret med alle moderne bekvemmeligheder, og det eneste der kunne ødelægge stemningen er en EMP-bombe – så hvis du bruger et ukendt, men uden tvivl tocifret millionbeløb på en kopi af Safe House, skal du sikre dig at undergangen bliver med et andet tema.