Da vi første gang nævnte filmen Ragnarok, med den norske titel Gåten Ragnarok, var der meget lidt at skrive om. Bagmændene havde endnu ikke frigivet detaljer om filmens historie, men med sådan en bombastisk titel, troede vi virkelig på at der var tale om en nordisk dommedags-film.

Det viste sig at være forkert … Medmindre jeg fuldstændigt har misforstået traileren, kommer det til at være en slags Indiana Jones / Godzilla-hybrid, der udspiller sig i de norske fjelde. En arkæolog forfølger et mysterium og graver lidt for dybt. Hermed slipper han åbenbart Midgårdsormen – der har campet  i en hule siden vikingetiden – løs.

På intet tidspunkt virker det som om jorden og/eller menneskeheden er truet. Det ene glimt man får af det mytologiske supermonster, minder mest om noget fra Anaconda 2, og virker ikke til helt at leve op til de gamle nordiske sagn. Den når med al tydelighed ikke hele vejen rundt om jorden.

Det vi troede og håbede ville blive en mørk film om kampen mellem godt og ondt, og altings genfødsel, bliver altså til en noget tammere monsterfilm om nogle børn i en grotte. Man burde næsten anklage Fantefilm og co. for falsk varebetegnelse!

Ragnarok får amerikansk premiere og bliver lagt på iTunes d. 15. august.

Læs mere om filmen hos distributøren Magnolia Pictures.