Anmeldelse af web-”striben” Romantically Apocalyptic

Internettet har en del medfødte skavanker der, interessant nok, alle udspringer fra dets lige så medfødte fordele. Det er – for os her i Vesten – blevet uhørt let både at tilegne os information og at formidle information. Det betyder desværre også at de mange checkpoints information skulle igennem, bare for 20 år siden, da jeg var barn, er blevet nedlagt. Der er i mange tilfælde kun informationsskaberens egen selvkritik imellem undfangelse og udgivelse.

Blandt de mange andre ting denne fuldstændigt grænseløse publikationsfrihed har medført er et uoverskueligt væld af web-comics. Fra små, ugentligt opdaterede, avisstribe-inspirerede kragetæer til episke fortællinger af høj litterær og kunstnerisk kvalitet. Langt størstedelen er dog indavlet meme-humor, dovent tegnet, eller slet og ret uden hjerte og fortælletalent.

Derfor er det en stor fornøjelse at skulle anmelde Romantically Apocalyptic. Jeg blev opmærksom på den ved et rent tilfælde og pløjede mig igennem samtlige, indtil videre, 81 ”sider” af den på meget kort tid. Hvorefter jeg prompte startede forfra.

Udover at serien er placeret i en post-apokalyptisk verden – hvilket jo altid gør mig lidt glad – emmer den simpelthen af alt det en web-comic skal kunne. Det er tydeligt at der er tænkt meget langsigtet fra forfatternes side, og serien ser ikke ud til at slutte foreløbigt. Plottet er indviklet og decideret magisk. Meget af det foregår i hovedpersonernes mere eller mindre syge hoveder, og dele af det udspiller sig i flashbacks, der giver hele serien god dynamik.

Kunstnerisk set er der tale om en tegneserieform jeg ikke selv har set tidligere. Hver tegning er nærmest en plakat i sig selv, og er blevet til ved en blanding af ”Photoshop, live actors, dead actors, sexy assistants, greenscreen, a camera, and a Wacom tablet. Each comic page is meticulously digitally painted and contains 6 years worth of textures: 1 terabyte of stock footage, shot in real abandoned, forgotten places of our world.” Og det virker altså fremragende! Tegnerne – hvis man kan kalde dem det – udnytter til fulde web-comic’ens største fordel: At der ingen krav er til sideformat. Hvis en tegning fungere bedre når den svarer til en meterlang skriftrulle, så er det bare sådan den ser ud.

Jeg kan varmt anbefale Romantically Apocalyptic – hvis nogen skulle være i tvivl. Første side ligger her.

Reklamer